A Mária Otthont Mesznéder Mária hagyatéki felajánlásaként kaptuk és alakítottuk ki mai formájára. 2007 óta szolgálja közhasznú célkitűzéseink megvalósítását. Éveken át személyre szabott délutáni oktatást végeztünk falai között, majd szolgálati lakásként funkcionált. 2019-től indult el benne új anya-gyermek programunk.

A Mária Otthonban olyan bajba jutott anyáknak és gyermekeiknek nyújtunk segítséget, akik megpróbáltatásaik között készek jó döntéseket hozni és életvitelüket pozitív irányban változtatni, és a Mária Otthonban való átmeneti tartózkodásra kapott lehetőség növeli erre az esélyeiket. Célunk, hogy a beköltöző anya a nehéz élethelyzetében gyermekével biztonságos és megfelelő körülmények között élhessen, és munkálkodhasson egy hosszabb távú, működőképes életforma kialakításán. Lakhatást biztosító lelki és szakmai tanácsadással is ott áll az anya mellett bentlakása idején.

Elsősorban olyan anyák jelentkezését várjuk, akik nem csak lakhatásukra keresnek megoldást, hanem bibliai alapú mentorálásunkat is igénylik.

.

Az Örömhír Alapítvány a következőket biztosítja
a bentlakó részére:

  • A lakás üzemeltetését, közüzemi szolgáltatásokat (víz, villany, gáz, hulladékelszállítás).
  • Egy kizárólagos használatú miniapartmant berendezéseivel és felszereléseivel együtt.
  • Az Örömhír Alapítvány közhasznú szolgáltatásainak, gyülekezeti programjainak, lelkigondozói szolgálatának igénybevételi lehetőségét.

A bentlakásért kedvezményes lakhatási hozzájárulási díjat kell fizetni, amely tartalmazza a rezsiátalányt is.  A lakhatási hozzájárulás standard mértékétől egyedi megállapodás keretében el lehet térni, illetve a hozzájárulást a Lakón kívül más, őt támogató személy vagy szervezet is fizetheti részben vagy egészben.

Befogadóképesség: max. 3 anya, gyermekekkel össz. max. 9 fő

Az otthon vezető koordinátora: Vandlikné Ficsor Renáta

.

Jelentkezés

Letölthető pdf jelentkezési lap kitöltése és elküldése e-mailen: iroda@oromhiralapitvany.hu, vagy online google űrlap kitöltésével

Telefon: 06-20-282-8392

.

Nincs szükséged erre a szolgáltatásunkra? 

Légy hálás! Ha van lehetőséged, „fogadj örökbe” egy apartmant: támogasd szolgálatunkat 1/2/3 évig, havi rendszerességgel, 5000/10000/20000/40000 forinttal!

Felajánlásodat várjuk az iroda@oromhiralapitvany.hu címen. Bankszámlaszámunk: 51700100-10023459