1995-ben Bibliai témájú beszélgetéseknek, életvezetési tanácsadásnak, imaközösségnek helyt adó klubfoglalkozásokat indítottunk az Örömhír Alapítvány vezetőjének alagsorában kialakított klubhelyiségben. Pár év alatt néhány tucat ember – felnőttek, fiatalok, és gyerekek – kezdtek új életet Jézus Krisztussal, és gyakorlatilag létrejött egy kis gyülekezet, amelyet Örömhír Közösségnek hívunk.


Gyülekezeti alkalmainkon aktuális Bibliai üzenetekkel, énekes dicsőítéssel, imaközösséggel építjük egymás hitét vasárnaponként és hétközben kis csoportokban. Alkalmi filmklubbal, melegedővel is a helyiek szolgálatára állunk.

Gyülekezetünk tagjai közül többen alapítói és/vagy aktív munkatársai az Örömhír Alapítványnak (www.oromhiralapitvany.hu), egy országos tevékenységet végző, közhasznú, felekezetközi missziós szervezetnek. A gyülekezeti tagok aktív munkájával az alapítvány szervezésében a keresztyén hitet építő felekezetközi konferenciákat tartunk és előadóknak is helyt adunk. Rendszeresen tartunk kifejezetten gyermekeknek célzott istentiszteleteket is (Szupergyerkőc Akadémia). Önálló szolgálati ágként működik a szomszéd településen, Izsákon, egy romamisszió, Pintér Kornél vezetésével.


A gyülekezet nem tartozik egyházhoz, jogi hátterét az Örömhír Alapítvány biztosítja. Elhívásunk központi célja nem a saját gyülekezetünk építése, hanem bármilyen hátterű emberek segítése abban, hogy Istenhez közelebb kerüljenek, saját gyülekezeti otthonba beépüljenek, akár nálunk, akár máshol. Ebből fakadóan gyülekezetünknek van egy átjáróház jellege. Van, aki egyszer jön el, Isteni érintést kap, és hazamenve megerősíti gyülekezeti kapcsolatát. Van, aki évekig közénk tartozik, felépül, és úgy megy tovább Isten útján, már önállóan.


A gyülekezetünk átmenetileg szellemi otthont nyújt azoknak is, akik az alapítvány egyéb szolgáltatásait igénybe véve Orgoványon tartózkodnak. (Lelkigondozásban részt vevők, rekreációra érkezők, Mária Otthonban lakók.)


A gyülekezet vezetői Ficsor Donát és Barbara. A gyülekezeti szolgálatokban mások is aktívan részt vesznek.