Az Örömhír Alapítvány sok év után idén újra ifjúsági konferenciát szervezett, Isten szemével címmel.

Sok-sok fiatal él depresszióban, mert például nehezen tudja elfogadni önmagát. A külső mellett a belső harcok is jellemzőek, és sokszor marcangolja őket önvád a rossz döntéseik vagy Isten szemében bűnös cselekedeteik miatt. A konferencia fő célja az volt, hogy közelebb hozzuk a nézőpontunkat Istenhez. Lát minket Isten kívülről is, vagy csak a szívünket látja? Ha rosszat mondok magamra, az ugyanúgy bűn, mintha másra mondanám? Hogy tudok egészséges önbizalmat szerezni? És még pár hasonló kérdésre válaszoltak az előadók a Biblia alapján, illetve saját Istennel való kapcsolatukból merítve.

Első előadónk, Pintér Kornél arról tartott előadást, hogy Isten lát minket kívülről, de máshogy, mint ahogy mi látjuk egymást. Illetve látja bennünk azt is, hogy mi hogyan látjuk magunkat. Felhozta Dávid felkenésének a történetét, amiben Eliábot az emberek emberi szemmel látták jóképűnek, azonban Dávidot Isten szemein keresztül írja a Biblia jóképűnek. Délután azzal folytatta, hogy 3 pontban elmondta, hogy „hogyan tudjuk polírozni a bensőnket”:

  1. Istenkeresés
  2. Bűnbánat
  3. Bátorság

Második előadónk, Vandlik Johanna pedig arról beszélt, hogy a döntéseinkkel tudjuk lefele rombolni vagy felfele építeni az önbizalmunkat. Illetve elmondta hogy mennyire fontos az, hogy ahogyan Isten szerelmes belénk, mi is ugyanúgy szerelmesek legyünk belé.

Dicsőíteni a Kecskeméti Pünkösdi Ifi Dicsicsapatát hívtuk meg. Szabadidőben pedig biliárd és pingpong mellett összebarátkoztak azok az ifi csapatok, akik eljöttek.

Egy kis ízelítő a konferenciáról: Isten szemével Ifi Konfi 2022.02.19. Orgovány – YouTube

A tanítás megtekinthető az alábbi linken: “Isten szemével” ifi konfin elhangzott előadások – YouTube