– 2020. egy nehéz és különleges év. Már tavasszal egy hosszú időszakot a koronavírus elleni harc jegyében töltöttünk, és most a vírus intenzív terjedésének megfékezése érdekében hozott jogszabályokkal összhangban újra különleges munkarendet rendel el az Örömhír Alapítvány elnöke.

– Némely terveinket átírták ezen körülmények, sőt, munkatársaink közül többen át is estek a fertőzésen. Hálásak vagyunk, hogy ezzel együtt is bővült tevékenységünk, több embernek tudtunk segíteni, és többekhez jutott el lelkesítő, motiváló üzenetünk, és pont egyes koronavírusban érintett személyeknek is tudunk segíteni ebben a kiszolgáltatott helyzetben.

– 2020. 11. 11-től az Örömhír Alapítvány ingatlanaiban rendezvényeket, istentiszteleteket, stb. nem tartunk. Istenben bízunk, hogy ez a szünet nem fog sokáig tartani, és hisszük, hogy Ő ezt is javunkra tudja fordítani.

– Az irodai, ügyviteli, segélyezési, stb. tevékenységeinket pedig a mindenkor érvényes jogszabályok és ajánlások figyelembe vételével, fokozott higiéniai és védelmi előírások betartásával végezzük, esetenként akár home-office-ban is. Kötelező a gyakori kézmosás, a gyakran érintett felületek naponta többszöri fertőtlenítése. Arra törekszünk, hogy egy helyiségben (vagy szabadtérben közel) egyidejűleg egy munkatárs dolgozzon, de amikor ez nem lehetséges, akkor munkavégzés közben is kötelező a maszkviselés.

– A helyi orgoványi közösség részére él a már elindított akciónk, amelynek keretében karanténba szorult családok kérhetik segítségünket bevásárlásban, stb., illetve lelket bátorító, testet felüdítő kis ajándékcsomagot juttatunk el azokhoz, akiknek fertőzés miatti karanténhelyzetéről tudomást szerzünk. Az amúgyis nehézségekkel terhelt lakótársainknak most még nagyobb szüksége van, hogy mellettük álljunk testi-lelki küzdelmeiben.

– Világunk amúgy is megköveteli, de a vírus által hirtelen kialakult helyzetben még inkább törekszünk szolgáltatásainkban és tevékenységeinkben a digitálisan igénybevehető részek hányadát növelni. Vélhetően ez a kihívás fogja meghatározni a 2021-es évet.