Karitatív munka

Az Örömhír Alapítvány 1990-es megalakulása óta folyamatosan segíti a szükségben levőket, mindig a kapott javak mennyiségének és az önkénes munkatársak aktivitásának megfelelő mértékben és módokon.

Nem ez áll elhívásunk fókuszában, és hála Istennek, sok, tőlünk szervezettebb és nagyobb hálózattal rendelkező civil és egyházi szervezet végez kiváló munkát a szegények támogatásában. Azért tesszük mi is, mert vannak, akiket éppen mi tudunk elérni és segíteni az előrejutásban.

Ruhával, játékkal, bútorral, tisztálkodási szerekkel igyekszünk segíteni elsősorban olyan családokat, ahol hiányzik az erős férfi a családból, és ezáltal maguk keveset tudnak tenni az előrehaladásukért.

Karitatív tevékenységünk formái

 • Vidéki önkénteseinken keresztül az ő lakóhelyükön történő elosztással, alkalmi jelleggel
 • Vidéki ÖrömhírPONT-okon folyamatosan
 • Helyben, Orgoványon, közvetlen módon, illetve a helyi Védőnői-, a Gyermekjóléti- és a Családsegítő Szolgálat képviselőivel kialakult együttműködéssel, akik helyzetismeretükkel segítenek bennünket eljutni a valóban rászorulókhoz
 • Postai csomagküldéssel, munkatársaink ajánlása és esetenként beérkező kérelmek alapján

Karácsonyi szeretetcsomag akcióink célja elsősorban nem segélyezés, hanem örömszerzés, és emlékeztetés a Karácsony valódi üzenetére, Jézus Krisztus felénk irányuló szeretetének a valóságára.

Skóciai partnerszervezetünk, a BLYTHSWOOD CARE jóvoltából már több, mint 15 éve átlag évi 5000 ajándékcsomag elosztását végezzük.

Te is szeretnél adni?

Hozzájárulhatsz a jótékonysági munkához.

 • Jó minőségű használt vagy új termékekkel
 • Tartós élelmiszerrel
 • Önkéntes munkával, szállítással
 • A költségekhez való pénzügyi hozzájárulással

Felajánlásodat várjuk a karitatív@oromhiralapitvany.hu címen.

Részt vennél a karácsonyi akcióban?

Bízunk benne, hogy sok nagylelkű adakozó jóvoltából a soron következő karácsonykor is kapunk elosztható ajándékokat. Töltsd le a pályázati PÁLYÁZATI ŰRLAPOT, és kitöltve küldd el a oromhira@gmail.com címre szeptember 1. és október 31. között!

1 Comment

 1. Kolompár Ferenc

  Köszönjük az eddigi nagylelkű adományokat, amit mi is szeretettel továbbítunk a mély szegénységben lévő családok számára.
  Hisszük, hogy Isten ezt a fajta munkáját, szolgálatát még sokáig tudják a testvérek végezni, s így mi is.
  Hisszük hogy az idei cipősdoboz akciós Istennek kegyelméből megvalósul, s így talán mi is részesülünk belőle, hogy a gyerekek számára örömöt tudjunk szerezni.
  Sok áldást kívánok!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük