Karácsonyi örömszerzésről visszajelzések 3.

A skót Blythswood Care szervezettel közös 2018-as cipősdoboz-akciónkról érkezett beszámolókból szemezgetünk tovább:

Glória és Sanyi testvérek. Összesen öt gyerek van a családban. Édesapjuk dolgozik, próbálja eltartani családját. Az édesanya otthon van a legkisebbel. Örülnek mindennek, hajpánt, tusfürdő, vagy sapka legyen is az.

(Medovarszki Pál, Magyarbánhegyes)

Dodó 6 éves, nehezen kezelhető gyermek, autisztikus tüneteket produkál. Magának való, furcsa dolgai vannak. Az óvodában jól érzi magát, amúgy szinte senki nem találja meg vele a hangot. Tavaly a cipősdobozában egy farkasos sapkát kapott, amit azóta sem tett le (nyáron sem), minden nap azzal alszik, abban jön oviba. Idén egy pizsamát kapott, most a sapkán kívül abban alszik…) Nehezen fejez ki érzelmeket, de ragaszkodik általa kiválasztott dolgokhoz, és ezek a tárgyak meghatározóak a számára. (M.N.)

Anna 3 éves, van egy nővére. Anyukájuk egyedül neveli őket, apukájuk alkoholista, nem számíthatnak rá. Nagyon nehéz körülmények között laknak, nincs fürdőszobájuk, a házuk düledezik, vakolatlan kívül-belül. Az anya nehezen talál vidéken olyan munkát, ami mellett a két kiskorú gyermeket el tudja látni. Alkalmi munkákból él. (Mórocz Noémi óvónő, Balatonszemes)

Gyula arcáról sugárzik az öröm. Nagyon hálás az ajándékért, mivel nehéz körülmények között él.

(Nagy Kata és Tibor)