Karácsonyi örömszerzésről visszajelzések 2.

A skót Blythswood Care szervezettel közös 2018-as cipősdoboz-akciónkról érkezett beszámolókból szemezgetünk tovább:

“Különösen az idős, betegek között az örömszerzésnek olyan magasságait éltük meg, amely minden elképzelésünket felülmúlta.

Veronka néni 16 éve ágyhoz kötött. Családban él, elvált fiával, aki egyedül neveli három gyermekét. Előzetes látogatásunk alkalmával elmondta, hogy évek óta szorongással készül a karácsonyra. Az anyagi körülményei és a helyhez kötöttsége nem teszi lehetővé, hogy a szeretett unokáit megajándékozza. Krisztusba vetett hite ellenére feleslegesnek, tehernek érzi magát. A cipősdoboz csomagját úgy választottuk meg, hogy a tovább ajándékozás lehetősége benne legyen. A képen látható öröme abból ered, hogy most már tud ő is a karácsonyfa alá ajándékokat tenni.

Azóta visszajelezte, hogy a szerettei örültek az ajándékoknak és az egyik legszebb karácsonya volt az idei.

Gyula bácsi és Anna néni. Elmondták, hogy a bácsi előrehaladott Parkinson-kórban szenved a néni is több műtéten esett át. A gyógyszereik és a gyógykezelésük felemészti a csekélyke nyugdíjuknak több, mint a felét. Ruházatra szinte semmit, egyéb nélkülözhetetlen dolgokra minimális mértékben tudnak áldozni. Nagy örömöt jelentett nekik a cipősdoboznyi szeretetcsomag (ahogyan ők nevezték), mert olyan dolgok voltak benne, amelyeket megszépítik, megkönnyítik az életüket, de a saját erőforrásaikból nem engedhetnék meg maguknak. Megható volt, amikor Anna néni a ruhaneműkből kiemelve egy sálat, és könnyes tekintettel mondta: „Már nem is emlékszem, hogy mikor volt új ruhaneműm utoljára.”

Karancsi Csaba, Újfehértó