Karácsonyi örömszerzésről visszajelzések 1.

A skót Blythswood Care szervezettel közös 2018-as cipősdoboz-akciónkról érkezett beszámolókból szemezgetünk:

Részletek Szedmák Béla lelkipásztor leveléből – Az Élet Kenyere Gyülekezet, Sirok

„Kissé szomorkodva írom e levelet, mert nincs megfelelő eszköz, ami olyan képet vagy videót készítene, ami teljes hitelességgel át tudná adni azt az örömteli ovációt, ami egy ilyen ajándékosztást kísér. Azok a gyermekek, akik egész évben csak a szidalmat és dorgálást kapnak a szülőktől, ilyenkor, mint egy újjászületett csecsemő elfeledve a régi bántásokat teljes szívből adják át magukat az ajándék átvétele és kibontása okozta örömnek. Boldogan mutogatják egymásnak az ajándékaikat, s szaladnak, mint megszerzett zsákmánnyal a szüleikhez, hogy ők milyen becses és értékes csomagot kaptak, és ez csak az övék. Szüleik pedig könnyes szemmel, és örömtől túlcsordult szívvel adnak hálát azokért az emberekért, akik által láthatják gyermekeik lelkes örömét, a szürke egyhangú mindennapjaik között.

Sokak számára megtévesztő lehet a viszonylag jó öltözet. De ez csak a látszat. Mert az ember szeme csak azt látja, ami előtte van. Igyekeznek a legjobb ruhájukat felvenni, és lehetőleg nem a házukban átvenni a csomagot, mert szégyenlik azt a körülményt, amiben laknak.

De a rendszeres adományok, amit nagylelkű emberek gyűjtenek évről évre, lassú változást eredményez a gondolkodásukban. Ezért egyre nyitottabbak, és kezdik elhinni, hogy nem mindenki kihasználni akarja a szegénységüket, hanem valósággal segíteni a helyzetükön.

Kívánom minden adakozó szívű embernek, hogy minél inkább adakozik annál inkább bővölködjön! S legyen alkalma meglátni testközelből a rászorulók életkörülményeit.

Isten gazdag áldását kívánom mindenkire, aki valamilyen módon hozzájárult ezen emberek örömének előidézésében. Hisz ezek a csomagok olyanok az ilyen sorsú emberek számára, mint hajótöröttnek a tenger közepén egy sziget.

Csaba dialízisre jár. Elmondta, hogy a könnyeivel küszködött, amikor átvette a csomagot. Épp kezelésről jött amikor megkapta a cipősdobozt. Magának az ajándéknak is örült, de leginkább az hatotta meg, hogy ő mint ,,hasznavehetetlen ember” valaki szeretetéből részesülhetett. Így egy kis segítséget kapott ahhoz, hogy az életét ne eldobja, hanem reménységgel nézzen a jövő felé. Nem is gondolnák sokan, hogy egy ,,kis” csomagocska sokszor emberéleteket menthet, vagy tehet reménytelibbé.”