Pályázat – „Könyvet a magyar gyerekeknek”

A ’4H’ / Magyar Misszió és az Örömhír Alapítvány harmadik közös irodalmi pályázata

A. Előzmények:

2003-ban és 2009-ben is írtunk már ki pályázatokat, hogy új, ihlettel bíró magyar írókat találjunk és bátorítsunk abban, hogy írjanak 7-11 vagy 11-15 éves korosztályt érintő regényeket.  Ezen új könyvekkel bővíteni kívántuk a külföldi szerzők által írott, magyarul is megjelent regények palettáját.

A pályázatok keretében kiváló pályaművek születtek, és Isten az anyagi forrásról is gondoskodott, ezáltal 5 gyerekregényt adtunk ki, egyenként kb. 3000 példányban. Közülük kettő angolul is megjelent, ezek egyike pedig hollandul is.

A pályázatok sikeressége arra indított, hogy ezennel kiírjuk a „Könyvet a magyar gyerekeknek” harmadik irodalmi pályázatot.

B. A pályázat menete, határidők:

1. Pályázattervezetek benyújtása. A beadványokat 3 példányban, A4 formátumban, a lapok egy oldalára nyomtatva kérjük, továbbá CD-n Word formátumban is. A tervezetnek a következőket kell tartalmaznia:
  1. Címlap: cím és jelige

Külön, lezárt borítékban: jelige; a szerző neve, címe, email címe, telefonszáma

1. A tervezett regény ismertetése, valamint a történet tanulsága, lelki üzenetei (max. 200 szó)
  2. Tervezett fejezetcímek
  3. Az elkészült első fejezet
  4. Célzott korosztály megadása
  5. Korábban megjelent, hasonló hosszúságú írások listája, kiadóval és megjelenési évvel (ha van ilyen)

(Ha kész írással pályázik valaki, akkor is a fent részletezett módon kérjük pályázatát benyújtani.)

Pályázattervezetek beadási határideje: 2018. április 30.

Beküldési cím: Örömhír Alapítvány 6077 Orgovány, Vörösmarty u.14.

1. A zsűri kiválaszt max. 6 legjobbnak bizonyuló munkát, és ezek szerzőit felkéri regénye megírására/véglegesítésére. A regény terjedelme 30000-50000 szó legyen!

A kiválasztott ill. ki nem választott pályázók kiértesítési határideje: 2018. július 30-ig.

A befejezett kéziratok leadását 3 nyomtatott példányban + Word formátumban CD-n kérjük.

Beadási határidő: 2019. február 28.

1. A zsűri kiválasztja a kiadásra érdemes kézirat(ok)at.

Eredményhirdetés: 2019. július 30-ig.

(A postai tévedések elkerülése végett kérjük, hogy a pályázók őrizzék meg a pályázattervezetek ill. kész kéziratok egy példányát!)

C. Pályázati feltételek:

1. Általános bibliai és keresztyén alapelveket fogalmazzon meg, ne felekezeti vagy doktrinális tanokat!
  2. Szóljon fiúkhoz és lányokhoz egyaránt, vagy legyen kifejezetten fiú- ill. lányregény!
  3. A mai magyar gyerekeket érintő legyen a téma! Előny, ha a határainkon túl élő magyar gyerekekre vonatkozó szál is előfordul.
  4. Szóljon a még meg nem tért, de az evangélium felé nyitott szívű gyerekekhez is!
  5. Ne tartalmazzon semmi olyat, ami botránkoztató a keresztyén gyerekeknek (pl. káromkodás), vagy bántó lehet a keresztyén szülőkre nézve!
  6. Erősítse az olvasót hitében! A befejezés legyen pozitív, felemelő!

D. Jutalmak:

Azon pályázók, akiket a zsűri felkér a regények megírására, egyenként 100 000 Ft jutalomban részesülnek. Ezen kívül azok, akiknek a műve nyomtatásban megjelenik, 200 000 Ft-os jutalmat kapnak. A szerzői jog közösen illeti meg a szerzőt és a ’4H’-t, az Örömhír Alapítványt, vagy a könyvet megjelentető más kiadót. Reményeink szerint találunk majd kiadót néhány vagy az összes nyertes pályamű más nyelven való kiadására is.

E. Zárógondolat:

Hisszük, hogy nagy szükség van újabb magyar, keresztyén szerzők által írott keresztyén gyerekregényekre, mivel véleményünk szerint ezek még áldásosabbak lehetnek, mint a más országokban és kultúrákban játszódó, más nyelvből fordított regények. Imádságos figyelmébe ajánljuk ezért ezt a lehetőséget minden már publikált, vagy most először író, magyarul beszélő testvérünknek szerte a nagy Magyarországon (előnyt élveznek azonban a még nem publikált szerzők). Az előző pályázatokból egyértelműen kiderült, hogy a magyar íróknak van annyi ötlete, látása, ajándéka és talentuma, hogy abból akár más országok széles olvasóközönsége is áldást nyerhet.

Szeretettel bátorítunk tehát, hogy indulj a pályázaton!

Orgovány, 2018. január

Dr. Eric and Rosemary Barrett