Történetünk

Missziós munkánk családi kezdeményezéssel indult a ‘70-es évek elején. Találkoztunk egy özvegy édesanyával, aki a falutól 10 km-re levő kis tanyáján nevelte 8 gyermekét, lelki-testi nyomorúságban. Segítségre volt szüksége, és szívesen fogadta felajánlásunkat. Ennek kapcsán kezdődött el szervezett missziónk, amelyet nem hivatalos keretek között családi és baráti összefogással végeztünk hosszú éveken át.

1990-től önálló jogi személyként működünk Örömhír Alapítvány néven. Kezdettől fogva felekezeti elkötelezettség nélkül dolgozunk, de kifejezetten keresztyén alapokon. Munkánkat önkéntes adakozók támogatják pénzzel és természetbeni adományokkal. Minden szolgáltatásunk díjtalan.

Alapítványunk elnöke egészen 2014-ig Ficsor Károly volt, aki feleségével, Ágikával, teljes idős önkéntesként végezte szolgálatát. 2014-től fiuk, Ficsor Donát és felesége, Barbara vezetik a szolgálatot. A missziós munkában meghatározó részt vállalnak az alapító család tagjai, de az idő haladtával mások is csatlakoztak hozzánk.

Munkatársaink áldozatkész önkéntesek, akik Isten iránti elkötelezettséggel, fizetés nélkül dolgoznak szerte az országban. Van, aki segélyanyagokat küld, mások önkéntes munkájukat ajánlják fel, többen még saját épületrészüket vagy éppen autójukat is díjmentesen biztosítják a szolgálat végzéséhez. Isten helyezte el minden munkatársunk szívébe azt az odaszánást, amire szükségük van ahhoz, hogy soha ne adják fel. Ez az önzetlen összefogás teszi lehetővé, hogy a kis pénzforgalom ellenére is jelentős tevékenységet végezhetünk.

Alapítványunk szolgálati területe évről évre bővült. A karitatív segélyezés mellett megerősödött a lelki segítségnyújtás rendszere, létrejött egy evangéliumi gyülekezet Orgoványon, és kiadói tevékenységünk is aktívabb lett. Az elmúlt években saját ingatlanunk is lett, ahol központi irodánk, raktárunk és közösségi házunk áll. Ez az infrastrukturális háttér már nagyobb lehetőséget biztosít konferenciák rendezéséhez, és további missziós aktivitások gyakorlásához. Ma már országszerte, sőt határainkon túl is ismert és elismert civil szervezet vagyunk, amely szeretne Jézus Krisztus szeretetével egyre több ember életébe fényt hozni.